Ta posebni izdelek je pripravljen iz mošta, stisnjenega iz grozdja vrste Trebbiano in Lambrusco, iz regije Modena v Italiji. Modensko podeželje je tisto, kjer že od antičnih časov pridelujejo vina iz grozdja vrst Trebbiano in Lambrusco, znana po svoji odličnosti. Sodi za staranje in dozorevanje balzamičnega kisa se nahajajo na podstrešjih in ne v kleteh modenskih domov.
Kakovost izdelka je potrjena s certifikatom Italijanskega združenja za balzamični kis iz Modene in agencije za nadzor Cermet, kar je označeno z rdečo kontrolno nalepko na vratu steklenice.
Lastnosti
- Potrdilo ga je Italijansko združenje za balzamični kis iz Modene in Agencija za nadzor Cermet.
- Uporabljeno je samo grozdje iz modenskega podeželja vrste Trebbiano in Lambrusco.
- Dozorel je v lesenih hrastovih sodih, zato ima močan okus, sadne arome in je izrazito sladko-kislega okusa.